Egy listában lehessen több email cím

Tamás Szeidl által megosztott ötlet 4 years ezelőtt
Megfontolás alatt

Egy listában több e-mail típusú mező és levelenként/időzítésenként választható lenne, hogy melyiknek küldjük az adott levelet


Vannak olyan helyzetek, amikor egy feliratkozás több személyt érint és ezeknek a személyeknek eltérő szerepük van a listában. Ilyenkor szeretnénk mindkét féllel felvenni a kapcsolatot, de más-más kontextusban. Pl. Klímaberendezést vásárló végfelhasználó regisztrálja a berendezését az extra garanciáért. Megadja az e-mail címét és feliratkozik a hírlevélre, akkor mi hasznos tippekkel látjuk el, elégedettségi kérdőívet küldünk, stb., időzített üzenetekben.

Igen ám, de a szerelő is megadja az adatait ugyanezen az űrlapon (ill. ha a felhasználó tölti ki akkor megadja a szerelő adatait). Ez egyrészt szükséges ahhoz, hogy lássuk, hogy szakember telepítette-e a klímát, másrészt viszont igen jó lenne, ha a telepítés adatait a szerelő is megkaphatná a saját e-mail címére, tehát hozzá másik levelet, más időzítéssel, de ugyanazon adatokkal állítanánk be. Pl. tavasszal és ősszel küldünk levelet a felhasználónak, hogy itt a karbantartás ideje, de ha ez a funkció élne, küldhetnénk a szerelőnek is, hogy itt és itt aktuális egy karbantartás, keresd ezt és ezt a személyt, hiszen Te telepítettél nála klímát, ilyet és ekkor. Nyilván az adatvédelmi rész rendben kell legyen.

De talán jó lehet ez orvos-beteg és egyéb két fél között közvetítő vállalkozásnak is. Pl. szállásfoglaló oldal, szállásadónak és érdeklődőnek. Persze a szolgáltató adatait adatbázisban célszerű tárolni, de nekünk pl. nincs rálátásunk a teljes klímaszerelő adatbázisra, nem mindenki szerződött partnerünk, mégis jogosult szerelésre, így sajnos egyelőre az adatokat minden feliratkozáskor meg kell adni.

Üdv,


Tamás

Hozzászólás
 
Attach a file