Email cím változtatása egyszerre minden listában

Attila Murlasits által megosztott ötlet 4 years ezelőtt
Megfontolás alatt

Sziasztok!

Javaslom, hogy egy lépésben, egyszerűen változtatni lehessen egy email címet valamennyi listában, minden azonos email című rekordra vonatkozóan. Mindezt nem egyesével átszerkesztve, mint ahogy most lehet, mert az körülményes, hanem megadva vagy kiválasztva a változtatandó email címet és az új email címet, és utána az automatizmus elvégezné a módosításokat.

Amikor erre szükség lenne:

1, Időnként változik az emberek emailcíme, és módosítani kell minden listában minden rekordját...

2, Amikor elírják feliratkozáskor az email címet, viszont ezzel egyszerűen módosítani lehetne a jóra egy személy valamennyi listában lévő rekordjaiban a téves emailcímet egy lépésben.

3, Amennyiben GDPR miatt anonimizálni kell valakinek a rekordjait, viszont a tevékenységeket statisztikai okokból nem akarom kitörölni. Ebben az esetben hasznos lenne, ha új email címként tudna generálni a Salesautopilot egy olyan fiktív email címet, ami mondjuk így nézhetne ki: Torolt39@domain.hu

Ebből a "39" az Azonosító mező lenne (ez jelenleg azt mutatja, hogy a Nagy listában -melyben minden feliratkozó benne van, de csak egyszer- hányadik feliratkozó volt az illető), a "domain" pedig a Salesautopilot admin domain neve. (Természetesen a további törlendő adatokat innentől már normál műveletekkel is el lehet tüntetni, vagy akár kiexportálás után más rendszerben.)


A javaslat előnye a mostani lehetőséghez képest:

  1. Időt spórolna, ezzel hatékonyságot növelne,
  2. Csökkentené a hibázás lehetőségét, amikor valamelyik lista kimarad, és az ottani rekordok nem kerülnek módosításra
  3. Automatizálni is lehetne, például a leiratkozást követő x idő elteltével, ezzel segítené a GDPR-nak való megfelelésből fakadó törlési követelmény betarthatóságát a statisztikai kimutatások elromlása nélkül.

Bízom benne, hogy nem vagyok egyedül ezzel az igénnyel, és sokan támogatják majd, hogy mielőbb megvalósulhasson! Kérlek támogasd a javaslatom!


Köszönöm előre is!


Üdv

Attila

Replies (1)

photo
1

Jó ötlet.

Teljesen életszerű igények!

Hozzászólás
 
Attach a file