Részletfizetés kezelése

Baló Péter által megosztott ötlet 4 years ezelőtt
Megfontolás alatt

Kedves Fejlesztők!


Teszteltem az átutalásos részletfizetést, ami jelenleg így futott le:

Megrendeléskor az első részletre tudtam díjbekérőt küldeni, de annak a linkjét beírta az első részlet számla PDF linkjébe.

Ez megakadályozta, hogy az első részlet kivezetésekor ki lehessen küldeni a számlát. Nincs lehetőség a második részletre díjbekérőt kiküldeni, csak az 1 részlet kivezetésének módosításához levélben lehet leírni, hogy mikor mennyit hova utaljon


Lefuttattam úgy is, hogy a megrendelés visszaigazoló emailbe kézzel beírtam az első részlet fizetési adatait, majd mikor az 1. részletet kivezettem az ehhez az adatmódosításhoz kapcsolt emailben leírtam a 2. részlet befizetésének az adatait. A 2. részlet előre utalását követően elkészült számla csak a második részlet adatait tartalmazta. De tulajdonképpen ez lett volna a végszámla, jó lett volna, ha tartalmazza az első részlet adatait is minúszosan.


Az már csak megjelenés kérdése, hogy a részletfizetéskor a levélben kiküldött számla link más mint a sima megrendelési és számla link, nem szép, de működik, nem kapcsos zárójeles.


És akkor álmodok egyet a részletfizetésről:


Előre utalásnál:

1. részlet megrendelésekor be lehet állítani átutalásnál egy díjbekérőt az 1. részlet adatiról.

lenne neki egy külön mező létrehozva, mikor a többi mező is legenerálódik.


2. az 1. részlet beérkeztetését, követően elkészül az 1. részlet számlája, beíródik a mostani helyére és egy szebb linkkel kapcsos zárójelek között be lehet emelni a számla kiküldő levélbe.


3. Ez az adatmódosítás automatikusan elindít még egy díjbekérőt a 2. (következő) részlet adatival, amit vagy az 1 számlát kiküldő, vagy egy külön ezután készülő levélben lehet kiküldeni. Lenne ennek is egy külön mező.


4. A 2. részlet (a példámban az utolsó) kivezetésekor olyan végszámla készül el, ami tartalmazza a korábbi (a példámban az 1 részlet) számla adatai mínusz előjellel.

Ezzel a logikával bármilyen számú részlet a beállítása után teljesen automatikusan kezelhető.

Díjbekérő-számla-díjbekérő-végszámla.......


Bankkártyás fizetésnél.


1. A megrendelésnél automatikusan megkapja az első részlet számláját, és beíródik a számla linkje a jelenlegi helyére.


2. A számla kiküldő levéllel a számla letöltésen túl kap egy olyan [belső] űrlap linket, amire, ha kattint. bejön a 2. (következő) részlet fizetésének űrlapja a saját kitöltött adataival a 2. részlet összegével (ebből gondolom, hogy ez jó lenne egy SAPI laning page-en).


3. Amikor bankkártyával kifizeti a 2. (jelen esetben utolsó) részletet, akkor kap egy végszámlát, amin az eddigi összes korábbi fizetés tételei minúszosan jelennek meg, az utolsó meg pluszosan.


És felébredek.


Üdvözlettel:


Baló Péter

Hozzászólás
 
Attach a file