Szállítási és fizetési mód különválasztása

Balassa Lilla által megosztott ötlet 4 years ezelőtt
Megfontolás alatt

A vásárlóink számára sokkal egyszerűbb lenne, ha külön tudnák kiválasztani az űrlapon a szállítás és külön a fizetés módját. Ehhez arra lenne szükségünk, hogy az ecommerce ne egyben kezelje a két opciót.

Replies (4)

photo
1

Szia!

Ez az átalakítás megoldható egy script beillesztésével az űrlap egyedi JS-kód részére fenntartott mezőjébe.

Csaba

photo
1

Megoldható, csak éppen gányolás. :( Csodálatosan néz ki, amikor egy nagyobb oldalt renderel a böngésző, kirakja szépen a radio gombokat a szállítási-fizetési módnak megfelelően, majd lefut a JS és átvariálódnak a gombok. Ez minden, csak nem profi megoldás. :( Nekem is ezt a megoldást javasolták a srácok. Nem vagyok vele különösebben elégedett.


Ráadásul, ha pl. 3 különféle fizetési mód van (átutalás, utánvét, kártyás fizetés), esetleg 3 külön szállítási mód (GLS, GLS Csomagpont, személyes átvétel cégnél), akkor már 9-féle kombinációban kell felvinni a szállítási-fizetési módot az SA-ban. Egy komolyabb webáruházban simán lehet 4-5-féle átvételi mód is, esetleg akár 4-5-féle fizetési mód is. 20-25 kombinációt rögzíteni, azt esetleg karbantartani egy agyrém.


Nem is beszélve arról, amikor egyes fizetési módok csak bizonyos szállításnál érhetőek el. Pl. utánvét csak futárnál lehetséges. Esetleg a személyes átvétel csak előre fizetéssel működik (mert pl. az átvételi pont nem kezel pénzt). Na ilyenkor jön az igazi gányolás JS-ben... Tapasztalatból mondom...

photo
1

Ez valóban egy nagyon várt funkció. Sokkal logikusabb, és user barátabb lenne ezeket különválasztani.

Jelenleg tényleg csak programozással oldható meg, ami időigényes, költséges és további hibalehetőségeket rejthet.


Várjuk a lefejlesztését. Köszi


Várhegyi Tamás

Online Sikertitkok

photo
1

Nagyon támogatom! Azzal együtt, hogy a fizetési módok megjelenését lehessen feltételessé tenni a szállítási mód függvényéban (arra tekintettel, amit Kozák Zsolt írt) -- a fordított feltételes megjelenés alignanem szükségtelen.

Hozzászólás
 
Attach a file